Branding – How to describe The Award
2023-2024
Award este o provocare pentru tinerii între 14 și 24 de ani. Acesta este un program de dezvoltare personală și poate fi finalizat oriunde în România. Îți va lua o după-amiază în fiecare săptămână. Scopul este ca fiecare participant să se angajeze în activități care îi plac. Este important să înveți să-ți atingi obiectivele și să încerci ceva nou. sAbsolvenții programului obțin un certificat recunoscut internațional, care este potrivit pentru CV-uri, dar și pentru studii în străinătate. Există 1,3 milioane de tineri în lume care finalizează programul.”
Sursa: dofe.ro
**Experiența Award pentru mine a însemnat o modalitate de a mă disciplina și de a învăța să mă bucur de moment. Mi-a oferit motivația să îmi depășesc limitele și să îmi explorez potențialul în mod constant. Este o oportunitate de a crește personal, învățând din fiecare provocare. Și, în același timp, să contribui la comunitatea mea și să aduc schimbări pozitive în jurul meu. Este un proces continuu de dezvoltare și împlinire.
*Victoria SILION (a XII-a A)
** Award a fost provocarea de care aveam nevoie într-o perioadă ușor monotonă a vieții mele. Mi-am descoperit pasiuni noi prin intermediul activităților și am înțeles cat de important este să fii disciplinat pentru a-ți atinge scopul.
*Ioana MANDRIC (a XII-a A)
**Award m-a ajutat să-mi depășesc limitele și să ies din zona mea de confort. “Supraviețuind” în zona de munte, locuind atât într-o pensiune, cât și intr un cort, am reușit să mă adaptez unor condiții la care nu credeam ca voi reuși. Award mi a dăruit ocazia de a trăi experiențe tari, de neuitat, alături de oameni minunați!
*Ecaterina PANȚIRU (a XII-a A)
Experiența de a “lupta” pentru această diploma a fost cu adevărat specială și memorabilă. Această aventură m-a motivat să continui să dau tot ce am mai bun și să îmi îmbunătățesc abilitățile.
*Denisa DOBOȘ (a XII-a A)
+Sara+Alexandra+Alexia+Denisa
Coord. prof. Anca APARASCHIVEI, prof. Brîndușa ATUDOREI
UPDATE – 2021
UPDATE – noiembrie 2019
Programul Award
Bistrița Năsăud, călătorie de antrenament, nivelul de Argint
Noi (Iustin Hroștea, Daria Rusu, Cosmin Dogaru, Ioana Ilinca) echipa Award de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani, nivelul de Argint, am dus la bun sfârșit călătoria de antrenament a programului, pe care am desfașurat-o în orașul Bistrița și în împrejurimile acestuia. Orașul este supranumit și “Poarta Transilvaniei” și ascunde multe valori istorice, dar, din păcate, umbrite de neimplicarea autorităților locale.
Care au fost obiectivele călătoriei noastre? Peisaj. Istorie. Cultură.
Atunci când am ales destinația de călătorie am cântărit atât numărul obiectivelor de vizitat cât si impactul lor istoric, după care am realizat un plan bine clar.
Așa că, in prima zi a călătoriei, ajunși la destinație si entuziaști, am pornit spre centrul de informare turistică al orașului. Acolo doi ghizi foarte amabili și pasionați de munca lor ne-au întâmpinat și ne-au informat, totul sub o formă de poveste, ceea ce ne-a atras mult și ne-a motivat să plecăm în căutarea obiectivelor.
În următoarele două zile, am urmat programul bine întocmit de acasă și cu indicațiile ghizilor si harta oferită de ei, a fost o plăcere în “a ne întoarce în perioada medievală și a întelege cum trăiau oamenii pe acele vremuri și cum funcționau lucrurile”.
Când am revenit acasă, toți ne-am dat seama ca am venit cu un lucru un plus față de plecare: o amintire de neuitat ce ne-a pus abilitățile la încercare și din care am învățat ce înseamnă organizarea unui grup într-o excursie și cum se face programul pentru întreaga zi, ducând la îndeplinirea scopului programului Award.
Daria Rusu, clasa a XI-a D
Iustin Hroștea, clasa a XI-a A
Text FB: Programul Award România- Elevii Daria Rusu (a XI-a D), Ioana Ilinca (a XI-a D) și Iustin Hroștea (a XI-a A) au făcut la Bistrița Năsăud, călătoria de antrenament, pentru nivelul de Argint din cadrul programului Award. Au fost trei zile de explorare, descoperire, implicare în viața unui oraș supranumit și “Poarta Transilvaniei” care ascunde multe valori istorice, dar, din păcate, insuficient puse în valoare de autoritățile locale.
Prof. Anca Aparaschivei
Galerie imagini Award, nov, 2019
UPDATE – decembrie 2018
Elevii Iustin Hroștea, Cristiana Barticel, Daria Rusu, Maria Nestor și Delia Atudorei, implicați în proiectul Award, au finalizat nivelul de Bronz. Timp de 6 luni au făcut voluntariat, sport și au învățat ceva nou, fiecare într-un anumit domeniu. La ceremonia de la Piatra Neamț, ei au fost premiați de coordonatoarea Award România, Carmen Dragomir. Urmează nivelul de Argint. Elevii sunt coordonați de prof. Anca Aparaschivei.