Mobilitatea 3

ICT for Innovative Classroom Technologies, 18-22.10.2021, Chantilly, Franța

A. Selecție

Profesorii care vor participa la cursul ICT for Innovative Classroom Technologies (18-22 oct. 2021) sunt:

Prof. Anișoara Sprinceană

Prof. Hariclea Mercaș

Prof. Brîndușa Atudorei

Prof. Anca Aparaschivei

B. Diseminare

O oră de Consiliere și Orientare s-a transformat vineri, 19 noiembrie 2021, într-o captivantă activitate despre aplicațiile ICT, desfășurată la Clasa a XII-a A, de către Prof. dr. Anișoara Sprinceană. Elevii clasei au avut prilejul de a descoperi interesante și productive modalități de utilizare a unor aplicații ICT, precum ESCAPE GAMES, Augumented Reality & Virtual Reality, CANVA, Tablele interactive, Holograme, Power Point, precum și numeroase și inedite aspect referitoare la tehnologia modernă. Activitatea a fost concepută ca formă de diseminare a Cursului de Formare Erasmus+ – ICT for Innovative Classroom Technology, desfășurat la Chantilly, în Franța, în perioada 18- 22 octombrie 2021. 

Prefațată de o sintetică  expunere a influențelor tehnologiei asupra oamenlilor, prezentare realizată de către Petru-Gabriel Goian, lecția a insumat informații, întrebări, lămuriri și îndrumări menite a facilita folosirea unor atractive aplicații  ICT de către elevi. Fascinați de universul ICT, aceștia au urmărit cu interes explicațiile despre Escape Game ale Aliciei Dediu, pentru ca, ulterior, să fie absorbiți de convingătoarele informații referitoare la Augumented Reality & Virtual Reality, prezentate de Bogdan Alupei. Alexandru Costan și Ștefan Ursu au evidențiat tipologia Hologramelor in Science Fiction versus Holograme reale, Măriuca Gîrbu a reliefat utilitatea și eficiența Tablelor interactive, iar Marina Sîrghie a indrumat utilizarea  aplicației online pentru editare de conținut CANVA.

În decursul acestei zile, două clase de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, și anume a VII-a A și a XI-a E, au avut oportunitatea să descopere tainele editării profesionale, fiind coordonați de alți elevi, Spatariu Patricia, Călugareanu Lavinia, Irimia Andrei și Matei Luca, împreună cu doamna profesoară Atudorei Brîndușa. Aceștia și-au pus in practică informațiile primite pe parcursul orei, ajutându-se de două aplicații, Canva, respectiv Prezi, reușind să realizeze materiale mult mai atractive față de cele pe care obișnuiau să le facă inițial. Întreaga activitate a avut loc în cadrul Săptamânii Educației Globale desfașurate in perioada 15-21 noiembrie 2021.