Concursuri – 2016/2017

La concursul internațional “Jeunes plumes francophones”, ediția 2016-2017, având ca temă  ”Demnitatea”, au participat 163 candidați din 11 țări.  Eleva Ilinca Berenghia, clasa a X-a E, coordonator profesor Lucia Eniu, a obținut unul din cele două premii de încurajare !

 

La concursul interjudețean JEU PAR LE FRANÇAIS (6 aprilie 2017) organizat la Colegiul Național din Iași elevele Claudia Cășeriu și Monica Țicămucă din clasa a XI-a A au obținut premiul I la secțiunea videoclip cu filmul LA VIE D’ANDREI, iar Miruna Albu din clasa a X-a A, premiul al III-lea la secțiunea interpretare.  Elevele au fost coordonate de prof. Anca Aparaschivei.

 

Elevele Magdalena Țăpoi, Panțiru Luiza și Jasmin Raicu din clasa a X-a A au participat la simpozionul EURO EROI, EUROPENI CELEBRI organizat la școala Nicolae Iorga din Iași. Lucrarea lor a fost despre Sarmiza Bîlcescu.

 

Armeniea Melania din clasa a XI-a A a obținut premiul al III-lea la concursul CHANTS, SONS SUR SCENE desfășurat la Colegiul Național Emil Racoviță pe 8 aprilie 2017.

 

euro eroi Raicu Jasmin   europeni celebri magda Luiza Pantiru    miruna monique   Melania Armeniea