“The Duke of Edinburgh’s International Award”

DOEA_INT_PROUD TO DELIVER_+ROMANIA_RGB

Branding – How to describe The Award

Award echipa 1

Award echipa 2

Lista participanți premiere

Award 1   Award 3Award 2

Award 4

UPDATE – 2021

    Proiectul Award – octobrie, 2020, nivel Bronz
    Proiectul Award – iulie, 2021, nivel Bronz
   

UPDATE – noiembrie 2019

Programul Award

Bistrița Năsăud, călătorie de antrenament, nivelul de Argint

Noi (Iustin Hroștea, Daria Rusu, Cosmin Dogaru, Ioana Ilinca) echipa Award de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani, nivelul de Argint, am dus la bun sfârșit călătoria de antrenament a programului, pe care am desfașurat-o în orașul Bistrița și în împrejurimile acestuia. Orașul este supranumit și “Poarta Transilvaniei” și ascunde multe valori istorice, dar, din păcate, umbrite de neimplicarea autorităților locale.

Care au fost obiectivele călătoriei noastre? Peisaj. Istorie. Cultură.

Atunci când am ales destinația de călătorie am cântărit atât numărul obiectivelor de vizitat cât si impactul lor istoric, după care am realizat un plan bine clar.

Așa că, in prima zi a călătoriei, ajunși la destinație si entuziaști, am pornit spre centrul de informare turistică al orașului. Acolo doi ghizi foarte amabili și pasionați de munca lor ne-au întâmpinat și ne-au informat, totul sub o formă de poveste, ceea ce ne-a atras mult și ne-a motivat să plecăm în căutarea obiectivelor.

În următoarele două zile, am urmat programul bine întocmit de acasă și cu indicațiile ghizilor si harta oferită de ei, a fost o plăcere în “a ne întoarce în perioada medievală și a întelege cum trăiau oamenii pe acele vremuri și cum funcționau lucrurile”.

Când am revenit acasă, toți ne-am dat seama ca am venit cu un lucru un plus față de plecare: o amintire de neuitat ce ne-a pus abilitățile la încercare și din care am învățat ce înseamnă organizarea unui grup într-o excursie și cum se face programul pentru întreaga zi, ducând la îndeplinirea scopului programului Award.

Daria Rusu, clasa a XI-a D

Iustin Hroștea, clasa a XI-a A

 Text FB: Programul Award România- Elevii Daria Rusu (a XI-a D), Ioana Ilinca (a XI-a D) și Iustin Hroștea (a XI-a A) au făcut la Bistrița Năsăud, călătoria de antrenament, pentru nivelul de Argint din cadrul programului Award. Au fost trei zile de explorare, descoperire, implicare în viața unui oraș supranumit și “Poarta Transilvaniei” care ascunde multe valori istorice, dar, din păcate, insuficient puse în valoare de autoritățile locale.

  Prof. Anca Aparaschivei

Galerie imagini Award, nov, 2019

UPDATE – decembrie 2018

Elevii Iustin Hroștea, Cristiana Barticel, Daria Rusu, Maria Nestor și Delia Atudorei, implicați în proiectul Award, au finalizat nivelul de Bronz. Timp de 6 luni au făcut voluntariat, sport și au învățat ceva nou, fiecare într-un anumit domeniu. La ceremonia de la Piatra Neamț, ei au fost premiați de coordonatoarea Award România, Carmen Dragomir. Urmează nivelul de Argint.  Elevii sunt coordonați de prof. Anca Aparaschivei.

award8 award1 award3 award4 award6 award7 award2 award5