Rezultate de exceptie la Faza Nationala a Concursului de Chimie Raluca Ripan

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

raluca-ripa-chimie OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În  perioada 9 -12 iunie 2016, la Botoșani, s-a desfășurat etapa națională a concursului de chimie pentru clasa a VII-a ”RALUCA RIPAN”, ediția a XII-a. La această competiție națională care face parte din calendarul MENCȘ, au participat 127 elevi din 38 de județe, precum și din municipiul București.
Atât deschiderea oficială, cât și festivitatea de premiere au avut loc la Teatrul municipiului Botoșani, în prezența doamnei DANIELA BOGDAN, inspector de chimie în MENCȘ, precum și a președintelui de concurs, domnul prof. univ. dr. VLAD CHIRIAC, de la Universitatea de Vest Timișoara.
Proba de concurs , cuprinzând subiecte teoretice și practice cu un grad mare de dificultate, comparabile cu cele date la olimpiada de chimie pentru clasa a VIII-a, s-a desfășurat la Colegiul Național ”A.T. LAURIAN” din Botoșani.
Din județul Iași au fost selectați 3 elevi, dintre care doi elevi de la Colegiul Național Iași și unul de la Colegiul Național ”MIHAIL SADOVEANU” Pașcani. Școala noastră a fost reprezentată cu succes de către elevul ȘTEFAN FRĂSILĂ din clasa a VII-a B, sub coordonarea prof. Otilia Pintilie. Pasiunea pentru chimie,  perseverența și efortul susținut i-au fost răsplătite, elevul obținând mențiune specială.
De menționat este faptul că Ștefan este al 5-lea elev de clasa a VII-a, care reprezintă Colegiul Sadoveanu la etapa națională a acestui concurs. Școala noastră a transformat în tradiție participarea elevilor la această competiție importantă, fiind singura școală din zona Pașcani care a obținut calificarea la etapa națională, de unde elevii s-au întors cu rezultate foarte bune: Adina Ciubotaru – mențiune MENCȘ în 2012, Victor Pintilie – mențiune MENCȘ în 2014, Alexandra Tudorache și Andrada Pavel – mențiune specială în 2015.