Trupa de teatru „Millo”

Trupa Millo  a fost înființată în anul 2013, la inițiativa Consiliului Elevilor (în timpul mandatului președintei Raluca Chițescu), iar numele provine de la Matei Millo, actorul și autorul dramatic născut în comuna Stolniceni Prăjescu, în 1814. Acesta a fost un fervent susținător al repertoriului național și un interpret strălucit al comediilor lui Vasile Alecsandri.

În anul școlar 2014-2015, trupa de teatru Millo de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu a pregătit două spectacole, unul în luna decembrie 2015 și al doilea în aprilie, în săptămâna Școala Altfel. De asemenea, a participat la Concursul Hai la teatru, organizat de Teatrul Luceafărul din Iași, Diana Batincu obținând premiul pentru interpretare, iar trupa, Premiul special pentru originalitatea costumelor. Elevii sunt pregătiți de prof. Marioara Preutu și prof. Anca Aparaschivei.

Trupa Millo.jr., coordonată de prof. Cristina Liuță, a câștigat la același festival de teatru Premiul special pentru opțiune repertorială.

 

Premii obținute de trupele Millo de-a lungul anilor

Octombrie 2015 – ”Hai la teatru!” – Premiul special pentru opțiune repertorială, clasele V-VIII, premiul pentru interpretare (Diana Batincu), premiul pentru originalitatea costumelor (IX-XII)

26 noiembrie 2016 – Trofeul festivalului de teatru “Rampa teatrala”

Martie 2017 – Premii speciale pentru interpretare si pentru calitatea adaptării unui text clasic, în cadrul Festivalului ”Hai la Teatru!”

17-18 mai 2017 – Premiul al II-lea în cadrul Festivalului-concurs ”PRIN TEATRU SPRE EDUCAŢIE”

Octombrie 2017 – Premiul I al Festivalului de teatru ”Rampa teatrală” – ediția a II-a

GALERIE FOTO